Aз съм Кремена и помагам на хората да намират верния изход в житейските лабиринти.

 
 
IMG_8091_pp.JPG
 
 

Здравей!

Едва ли има човек на тази земя, който да не е попадал в житейски лабиринт за кратко или за дълго!

Понякога обстоятелствата се стичат така, а понякога сами съзнавано или несъзнавано се залутваме в дебрите на вътрешните ни диалози. Без значение дали сами със себе си, в партньорските взаимоотношения, в професионални или лични ситуации, идва момент, когато познатите ни начини за справяне не винаги работят. Както казва един съвременен автор:

“Лабиринтът е нечие вкаменено колебание. Най-потискащото в лабиринта е това, че си непрекъснато в ситуация на избор. Не липсата на изход, а обилието на “изходи” обърква.”

Животът ни поставя въпросите. И понякога не откриваме отговорите веднага. Затова имаме нужда от преводач, който да ни преведе на разбираем език тези въпроси. Психотерапевтът е такъв интерпретатор. Именно затова мога да ти преведа житейските въпроси, за да намериш твоите точни отговори, които не си подозирал, че носиш в себе си.

За да намериш верния за теб изход, да чуваш душата си и да постигаш по най-краткия път онова, което желаеш.

Сфери на дейност

Винаги съм вярвала, че човек може да бъде полезен на другите първо със своята човешка енергия, въплътена в качества и умения. А професионалните умения в допълнение насочват тази енергия, като добавят експертност в дадена област.

Вярна на това разбиране съм създала работеща и успешна психотерапевтична система в следните три области, в които имам богат опит като човек и професионалист:

 
 

02. Управление на стреса

Нездравословният стрес - външен и вътрешен - който е резултат от забързаното ни ежедневие и неумението ни да отпускаме, е една от причините за състоянията на бърнаут, тревожност, паник атаки, депресия, кризи, лични и професионални конфликти, физически симптоми и болести.

За кого е тази програма?

01. ефективна комуникация

Ефективната комуникация е единствената гаранция за постигане на индивидуалните ни нужди и корпоративните цели.

Тя е в основата на усещането ни за удовлетвореност, щастие и смисъл, личното ни физическо и психическо здраве, принадлежността ни в групата.

За кого е тази програма?

 
 

03. овластяване

Липсата или излишъкът на женска енергия в двата пола води до небалансирана мъжка енергия. Или сме твърде активни, или сме твърде пасивни; или сме твърде даващи, или твърде вземащи; или сме твърде контролиращи, или сме твърде смирени. Като следствие на това са неуспешните партньорски взаимоотношения: Аз и Аз, Аз и Ти, Аз и Ние.

За кого е тази програма?

 
 
 

Човешката душа е като гора. В нея живеят и вълци, и зайци. Има тъмни пещери и слънчеви поляни. Има дълбоки и страшни води и игриви плитчини.

Ако изгониш зайците, ще загинат вълците. Ако убиваш тъмнината, слънцето ще изгуби своя смисъл да изгрява. Ако газиш само в плитчините, никога няма да се научиш да плуваш.

Кремена Станилова

 психотелесен психотерапевт

 
 
 
 

Моят метод

Психотерапевтичната ми следдимпломна квалификация в сферата на психотелесната аналитична психотерапия на петте движения, които възстановяват способността ни да се задвижваме към света, за да задоволяваме потребностите си и да градим общности по един здрав начин. Но методът, който следвам, е холистичен и е моя творческа инвенция - отражение на всички обучения, които съм преминала в хуманитарната и психотерапевтичната сфера.

Научи повече за моя холистичeн метод.

 
 
 

Готов ли си да вървим към светлината?